Socialister bemöter liberal propaganda.

En av de saker som skiljer kämpande socialister från andra är vår vägran att tyst acceptera de oförätter som påtvingas oss av det kapitalistiska systemet och dess underhuggare. Därför kommer vi inte heller stilla se på medan människo- och arbetarfientlig propaganda sprids på våra gator och torg, oavsett om de kommer från organiserade nazister eller från borgare.

När nystartade liberala ungdomsförbundet i Uddevalla idag hade flygbladsutdelning på Kungsgatan var således flera socialister, från såväl Rättvisepartiet Socialisterna som Vänsterpartiet och oorganiserade, där för att bemöta propagandan. Medan några socialister tog diskussionen med de unga liberalerna valde Rättvisepartiet Socialisterna att börja dela ut egna snabbt komponerade flygblad för att inte låta dem stå oemotsagda.

LUF påstår sig vara för rätten till att bestämma över sitt eget liv, men deras nyliberala ideologi och deras moderparti säger något annat. Inte nog med att Folkpartiet gör utspel där de kräver hårdare tag mot både invandrare och skolelever, utan de står också bakom en nyliberal politik där din bestämmanderätt helt står i relation till storleken på din plånbok.

Likt alla andra ungdomsförbund förrutom KDU slår sig även LUF för bröstet och påstår att de genom sitt FRA och IPRED-motstånd värnar om personlig integritet och motsätter sig statlig övervakning. Samtidigt är det återigen deras moderparti som röstat för både FRA och IPRED. Att som svar på detta hävda att saker och ting kommer att se annorlunda ut när LUFs medlemmar så småningom kommer in i Folkpartiet ekar tomt när man tex ser på liberalen Fredrik Federley (c) som gått ut som en hårdför kämpe mot övervakningssamhället för att sedan rösta för det i riksdagen.

I flygbladet från LUF likställs liberaler med ajdektiv som fördomsfria och hyggliga. Vi i Rättvisepartiet Socialisterna menar att så inte är fallet. Att vi socialister är beredda att släppa allt vi har för hand för att bemöta dessa lögner är inte för att vi är intresserade av att irritera eller skapa konfrontationer. Utan det är för att medan borgerliga ungdomsförbund agerar tyckarklubbar för ungdomar med gott ställt så agerar vi utifrån folks behov. Vi måste dagligen slåss för våra skolor, våra fritidsgårdar, våra jobb och våra liv. Och vi måste göra det med näbbar och klor, annars kommer de tas ifrån oss i marknadsekonomins namn.

Rättvisepartiet Socialisterna i Uddevalla kommer att fortsätta kampen mot försämringar och högerpolitik, men bara via massmobilisering kan den kampen vinnas. Vi har aktiviteter varje vecka där alla intresserade är välkomna att delta. Hör av dig!

rs.uddevalla@socialisterna.org
073-5057723

3 Responses to Socialister bemöter liberal propaganda.

  1. rsgoteborg skriver:

    Bra jobbat i Uddevalla, kampen fortsätter. Kamratligen Göteborg

  2. Johan skriver:

    Pure awesomeness. Jag citerar den på Vänsterpartiet Uddevallas blogg, om det är okej?

    Upp till kamp!

  3. rsgoteborg skriver:

    Rättvisepartiet Socialisterna har haft som policy att inte sätta affischer över andra vänsterorganisationer. Nu inför 1 maj har dock flera andra organisationer inte bara affischerat över RS affischer utan dessutom hängt sina affischer på RS stolpaffischer. RS kommer inte att tillåta detta. Där Socialistiskt 1 maj affischer har klistrats över kommer vi att sätta tillbaka våra affischer. Vi hoppas att andra organisationer kan respektera våra affischer så slipper vi alla extra arbete.
    RS Göteborg

Lämna en kommentar