I förrgår var det val, idag börjar ”valkampanjen”!

En intensiv sista kampanjvecka för ArbetarInitiativet är avslutad och eu-parlamentsvalet är över. I Uddevalla har över 1000 flygblad delats ut veckan innan valet, hundratals affischer har satts upp, kontakter har knutits och diskussionerna har varit många. Det blev ingen skräll för AI men resultatet var ungefär som förväntat, även om det slutgiltiga antalet röster inte är fastställt ännu (det dröjer ett par dagar tills dess).

Överlag gick vänstern tillbaka i parlamentet, men en väldigt glädjande nyhet var att Joe Higgins, medlem i irländska Socialist Party (CWI Irland) blev invald som CWIs första europaparlamentsledamot. Grattis!

Valframgångar är dock inte det viktiga. Den antikapitalistiska kampen måste framförallt föras på gatorna, skolorna och arbetsplatserna. I och med att valet är slut för denna gång så kommer återigen de etablerade partierna att försvinna från gatubilden. Utan röster att fiska återgår de till sin nedskärningspolitik i kommuner, landsting och riksdag. Vi i RS Uddevalla däremot menar att ”valkampanjen” börjar idag! Kapitalismens förstörande kraft tar inte semester bara för att valet är över, nedskärningshoten ligger fortfarande som mörka moln över oss.Vi kommer därför självklart fortsätta vara ute på gator och torg och föra vår politik, fortsätta protestera mot nedskärningar och försämringar och fortsätta att nå ut till folk.

Vår första utåtriktade aktivitet efter valet blir idag då vi kommer att gästa Mötesplats Dalaberg mellan 12.00 och 16.00, där vi kommer ha ett bokbord och svara på frågor. Välkommen dit!

RS Uddevalla.

Annonser

One Response to I förrgår var det val, idag börjar ”valkampanjen”!

  1. rsgoteborg skriver:

    Bra jobbat kamrater, vi ser fram emot rapporter på sidan. Vi hoppas RS Uddevalla nu växer snabbt i och med den ökade aktiviteten vi sett den senaste tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: