Torgmöte i Uddevalla för kampen i Iran.

iran2

Torsdagen den 25:e juni hölls flera manifestationer runt om i Sverige till stöd för protesterna i Iran. I Uddevalla hölls det ett torgmöte på Kungstorget med bland annat parollerna ”Nej till diktatur i Iran!” och ”Alla arresterade skall friges omedelbart och utan vilkor.” Manifestationen som hölls på initiativ av Kiomars Heydar (s) samlade cirka 50 personer, och alla politiska partier, inklusive Rättvisepartiet Socialisterna, var inbjudna att tala.

iran3

Efter ett längre tal från Kiomars så gavs mikrofonen till de närvarande partierna (av de inbjudna var det M och KD som inte dök upp) som gav kortfattade stöduttalanden för protesterna och för kravet på omval. Gentemot dessa stod talet från Rättvisepartiet Socialisternas talare, Patrik Berg, i skarp kontrast. I talet betonades att ett omval knappast skulle stoppa protesterna och att Mousavi själv tillhör samma regim som den demonstranterna protesterar mot. Istället lades krav på gemensam student- och arbetarkamp och på generalstrejk fram som de enda vägarna till att fälla regimen och garantera medborgerliga fri och rättigheter i landet.

Utan tvekan var det åsikterna Rättvisepartiet Socialisterna lade fram som fick mest gehör från åhörarna och många iranier kom fram efter talet för att tacka för stödet.

Läs var Rättvisepartiet Socialisterna skrivit om situationen i Iran.
Iran: Största massrörelsen sedan revolutionen 1979
Fortsatt masskamp kan fälla Irans regim

RS Uddevalla.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: