Under två dagar lördag och söndag har Rättvisepartiet Socialisterna Västsverige haft lokalt sommarläger utanför Göteborg. Det var över 20 medlemmar som deltog, framförallt kamrater från Göteborg men vi var också två medlemmar från RS Uddevalla som hade möjlighet att delta på lägret.

Lägret hölls ute i naturen vid ett fint sommarställe. Lägrets första punkt handlade om socialister och parlament. Inbjuden talare var Mattias Bernhardsson, kommunfullmäktigeledamot för Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge.

Mattias tog upp såväl Rättvisepartiet Socialisternas kommunpolitiska arbete idag, som vår stolta historia med Militant i Liverpool under 80 talet och Joe Higgins Socialist Party (CWI på Irlands) arbete såväl 10 år i det irländska parlamentet till att idag vara invald i Europaparlamentet. “När Militant styrde Liverpool gjorde vi socialismen förstålig för vanligt folk, vi byggde bostäder, höjde lönerna, öppnade dagis platser, rustade arbetarområden och byggde sportanläggningar”, “Parlament är inte vår huvudsakliga arena, men vi kan använda parlamentet som en plattform för att nå ut med vår politik och ta viktiga initiativ till kamp och protester”. “Som den största vänsterkraften utanför riksdagen har vi ett viktigt ansvar för att avslöja de andra partierna, vi är folkets spioner i parlamentet” sa Mattias.

Patricia Degerman ordförande i RS Majorna inledde nästa punkt om Marxism och Feminism. Patricia gick genomgående igenom kvinnoförtryckets historia, klassamhället och vad den ryska revolutionen betydde för kvinnor.

– Den ryska revolutionen, startad av Viborgs textilarbeterskor kom att ge kvinnor rättigheter de inte hade ännu i den kapitalistiska delen av världen. Lika och allmän rösträtt, rätt till abort, dagisplatser och rätten att skiljas, förklarade Patricia och gick sedan in på kvinnans underordnade ställning idag, hur kvinnor ständigt förtrycks med mindre lön än männen, sexismen i våldtäktsrättegångar. Hon förklarade sedan hur Rättvisepartiet Socialisternadriver kampanjen “Vägra Kallas Hora”.

Lördagens sista möte handlade om mänskligheten största utmaning någonsin och kapitalismens största misslyckande, hotet mot miljön och hela mänsklighetens överlevnad. Joel Eriksson Offensivs miljöskribent inledde.

“Miljön måste ställas under en demokratisk planerad ekonomi för att rädda mänskligheten. Det handlar om mer än några isbjörnar eller att byta glödlampor”. Sedan följde grill och sociala aktiviteter efter att tälten rests för de som inte fick plats i stugan.De politiska diskussionerna pågick sedan hela natten.

Söndagens inledning hölls av Laurens Coates Rättvisepartiet Socialisternas partisekreterare om “Vad är Trotskism”. Laurence gick genomgående igenom Leo Trotskijs roll under den Ryska revolutionen 1917, hans teoretiska bidrag som var helt avgörande för revolutionen seger som teorin om den permanenförta revolutionen som utvecklades redan 1904. Laurence gick även igenom Trotskijs imponerande militärstrategiska kunskaper under inbördeskriget. Men framförallt kampen mot kommunistpartiets urartning, kampen mot Stalin och byråkratin och hans viktiga bidrag i kampen mot faschism. Lägret avslutades med en halvmils promenad till närmsta busshållplats. Avslutningsvis vill vi tacka den prenumerant på Offensiv som lånat ut sin sommarstuga till vårt lyckade sommarläger.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: