Lyckat möte om jobben, klimatet och köpenhamn

Den 26 februari hölls ett öppet möte med RS medlemmar och sympatisörer. Mötet var lyckat och entusiastiskt om fortsatt arbete för Rättvisepartiet Socialisterna i Uddevalla.

Inbjuden från Göteborg att tala var Amer Mohammed Ali som under en längre tid befann sig i Köpenhamn under COP15 veckan.

” Mitt under pågående ekonomiska kris, som blev en industri kris, en jobb kris så har vi ytterligare en kris att hanskas med, en kris för miljön. Detta är inte separata frågor utan frågor som hör ihop.Kampen för jobben, måste kopplas samman med kampen för en klimatomställning av industrin. Detta skulle dessutom skapa fler jobb. Samtidigt är vi medvetna om att det inte finns några inomkapitalistiska lösningar på problemet. Även miljö är i det kapitalistiska systemet satt under press att generera vinster”, sa Amer

”Vi är inte som andra partier, vi går inte med på att det inte finns några pengar. Vårlden är rikare än någonsin. Frågan är vilka som kontrollerar resurserna”, sa han.

Polisbrutaliteten i Köpenhanm var något som både Kim Holmstedt och Karl Heydar tog upp i diskussionen. Hur polis för att ta frågan bort från den 100 000 starka demonstarationen helt godtyckligt grep 1 000 personer varav 40 från RS, varav en Uddevallakamrat.

Polisvåldet fortsatte sedan resten av veckan mot även mindre demonstrationer, som mot en bondedemonstration.

Mer lokala frågor tog Patrik Berg upp. Om hur underleverantörer inom bilindustrin nu varslar. RS kommer att agera och ge stöd till de arbetare som är beredda att kämpa för jobben. En annan fråga Patrik tog upp var en fråga som kommer vara aktuell under avtalsrörelsen tack vare Lagenaarbetarnas vilda strejk. Frågan om hur företagen använder sig av bemanningsföretag för att kringgår LAS.

Efter mötet var de två icke medlemmar som ville veta mer och gå med i partiet. RS Uddevalla kommer att agera fler offentliga möten under våren.

RS Uddevalla

One Response to Lyckat möte om jobben, klimatet och köpenhamn

 1. rsgoteborg skriver:

  Det är glädjande att höra att RS i Uddevalla går framåt. Detta är nödvändigt i en tid av ekonomisk kris, jobbvarsel och slakt av offentlig sektor. Då s och v för länge sedan kapitulerat för markandens diktatur.
  RS kamp för ett nytt arbetarparti är mer aktuellt än någonsin. Att vi ställer upp ett verkligt alternativ för arbetarklassen är tydligt.

  Kamratligen
  Kristofer Lundberg
  Göteborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: