Valupptaktsmöte med Rättvisepartiet Socialisterna i Uddevalla!

Rättvisepartiet Socialisterna ställer för första gången någonsin upp i valet till kommunfullmäktige i Uddevalla kommun. Den 17:e mars kommer RS hålla sitt valupptaktsmöte i Uddevalla där vi presenterar partiets politik och kandidater.

Uddevalla är en kommun som drabbats hårt av högerns härjningar de senaste åren. Nedläggningen av akutsjukvården, enorma privatiseringar av både skola och omsorg och stora besparingskrav har skapat en nästan unik situation i kommunen där behovet av ett nytt vänsteralternativ är desperat.

Rättvisepartiet Socialisterna har kommunala mandat i Luleå, Umeå och Haninge, och gemensamt för dessa mandat är att de aldrig använts till att stödja några nedskärningar eller privatiseringar överhuvudtaget, oavsett om förslaget kommit från Alliansen eller från ”de rödgröna”. Rättvisepartiet Socialisterna uppmanar istället till riktig kamp för välfärden och får våra gemensamma resurser. Vi stödjer arbetsplatsstrejker, skolstrejker och protester.

I Uddevalla var Rättvisepartiet Socialisterna det enda parti som protesterade den 16:e september när budgeten som bland annat innebar nedläggningen av dalabergs demensboende skulle beslutas. Vi var också de enda som (tillsammans med Kurdiska föreningen) protesterade när rasistiska sverigedemokraterna höll torgmöte i Uddevalla.

Rättvisepartiet Socialisterna reser också som enda parti kravet på politiker på arbetarlön. Det är viktigt att folkvalda politiker lever i samma ekonomiska verklighet som de människor de är satta att representera, eftersom de då inte längre kommer kunna köpa sig fria från deras egen nedskärningspolitik. Där RS sitter i kommunfullmäktige tar vi enbart ut lön som motsvarar en genomsnittlig LO-arbetares, och varje mandatperiod lägger vi fram förslag om att minska politikerlönerna.

Det är viktigt att så många som möjligt kommer på valupptaktsmötet för att ta del av vår politik, våra kandidater och våra planer inför valrörelsen, och framför allt ta reda på om man själv kan delta.

Plats: ABF-lokalen på Göteborgsvägen 7.
Tid: 17/3 18.00-20.00
Vägbeskrivning:
http://www.hitta.se/LargeMap.aspx?var=g%f6teborgsv%e4gen+7%2c+uddevalla

För frågor kontakta:
Patrik Berg
0760-473599
rs.uddevalla@socialisterna.org

Annonser

One Response to Valupptaktsmöte med Rättvisepartiet Socialisterna i Uddevalla!

  1. rsgoteborg skriver:

    Mycket snygg bild, till en bra artikel. Hoppas att valupptakten blir bra och sparkar igång valkampanjen.
    Dagens borgerliga media är knappast någon som kommer uppmärksamma vår valkandidatur. Allt arbete kommer vara det vi själva kan göra med dörrknack, torgaktiviteter, på gator, skolor och arbetsplatser.
    RS kandidatur kommer troligen att mötas av tystnad från media. Desto viktigare att vår upptakt blir ett startskottet på utåtriktad aktivitet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: