Lyckat upptaktsmöte i Uddevalla

Igår onsdag höll Rättvisepartiet Socialisterna Uddevalla valupptakt. Det blev ett lyckat möte med tio medlemmar samt två journalister från pressen. Karl Heydar kandidat för RS på kommunvalsedeln hälsade alla välkomna och presenterade Patrik Berg ordförande i RS Uddevalla och kandidat på valsedeln som sedan inledde mötet med ”RS Uddevalla – vad vi gjort, vad vi vill”.

Patrik förklarade vad det inneburit för unga, arbetare och äldre med den nyliberala högerpolitik som förts i Uddevalla. Attackerna från högern på äldreomsorgen och sjukvården, nedläggningen av demensboendet på Dalaberg, personalminskningen Trubadurens äldreboende, privatiseringen av Sofiedals serviceboende och skogslyckehemmet.

– RS har under sin relativt korta tid i Uddevalla, två år, redan kunnat göra oss kända som ett kämpande alternativ. Vi har varit dem enda som konsekvent tagit strid mot nedskärningar och privatiseringar. Vi har avslöjat att pengarna finns, men är fel fördelade, sa Patrik.

– RS var de enda som demonstrerade mot nedskärningsbudgeten, vi var de enda som uppmärksammade internationella kvinnodagen 8 mars 100 år, vi var de enda som tillsammans med kurdiska föreningen stoppade rasisternas torgmöte i EU-valet. Det är tydligt att det bara finns ett alternativ för arbetare, unga och pensionärer som söker ett vänsteralternativ i Uddevalla, sa Karl Heydar.

– Vi är en generation som vuxit upp i nedskärningar, köpstopp, varslade lärare, nedlagda fritidsgårdar, nedskärningar på kultur osv. Vi vet vad vi kämpar för och vi brinner för det. Vårt enda löfte är att föra in protesterna i fullmäktige och där inte ta en enda krona för egen vinning, vi ställer upp med kandidater på arbetarlön. Man ska leva som de man företräder, sa Karl.

Kandidaterna i valet som presenterades för valsedeln var: Patrik Berg, Klara Heydar, Karl Heydar, Alexander Olsson, Jonatan Modig. Listan är inte spikad ännu och fler kan tillkomma.

Jornalisterna ställde sedam en rad frågor som besvarades av kandidaterna.

RS Uddevalla

Bohusläningens intervju med Karl Heydar.

Bohusläningens artikel om valupptakten.

Även RS Luleå har haft upptaktsmöte: läs här

3 Responses to Lyckat upptaktsmöte i Uddevalla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: