FP försöker undvika politiskt självmord

Den 7 april publicerade Folkpartiet i Uddevalla en debattartikel i Bohusläningen där de gick till hårt angrepp mot det egna partiet i regionfullmäktige, som tillsammans med Socialdemokraterna och Centerpartiet var med och beslutade om nedläggningen av akutsjukvården i Uddevalla. Folkpartiet lokalt hävdar att de kämpat enormt hårt för att rädda sjukhuset och att väljarna inte borde blanda ihop FP i Uddevalla med FP i Västra Götalandsregionen.

Idag den 10 april publicerade Bohusläningen Rättvisepartiet Socialisternas svar som nu återpubliceras här.

FP försöker undvika politiskt självmord

Sättet på vilket politikerna i Folkpartiet i Uddevalla försöker skriva sig fria från nedläggningen av akutsjukvården i Uddevalla måste var något av det mest ryggradslösa i modern tid. Att på fullaste allvar utmåla en intern partidiskussion som en kamp mot en oerhörd övermakt och sedan antyda att väljarna i Uddevalla är korkade som inte kan skilja på Folkpartiet lokalt och Folkpartiet regionalt är bara skamligt.

Hela resonemanget går egentligen att avfärda rätt så enkelt. Om skillnaden mellan Folkpartiet på de olika nivåerna är så kolossal, varför gör inte Steen, El-Naggar och Andersson det enda rätta och lämnar partiet? Jo, därför att Folkpartiet är samma parti oavsett i vilken församling det sitter. Hade Uddevallas liberaler varit seriösa i sin kritik hade de knappast röstat för en budget som innebar besparingar och nedläggningar här i Uddevalla.

Skillnaden är endast den att de förstått att kritiken mot akutens nedläggning skulle bli så enorm att det vore politiskt självmord att inte ta avstånd från sitt eget partis politik. Alla partier i Uddevalla säger sig vara emot nedläggningen av akuten, samtidigt som alla dessa partier röstat för nedläggningar och besparingar, om inte just i Uddevalla så i övriga delar av Sverige.

Vi i Rättvisepartiet Socialisterna kämpar däremot mot alla former av försämringar och nedskärningar, och vi gör det överallt. Vi är till exempel aktiva i kampen för att rädda sjukhuset i Sundsvall och vi tog initiativ till en kamp som räddade en vårdcentral i Hammarkullen i Göteborg 2004. En röst på oss kommer alltid vara en röst mot nedskärningar oavsett var vi sitter eller för den delen inte sitter, men när det gäller Folkpartiet är det väl snarare tvärt om.

Man kan även fråga sig om inte den logiska slutsatsen av debattartikeln från folkpartisterna i Uddevalla borde bli att de inte uppmanar till en röst på Folkpartiet regionalt eller till riksdagen, men det skulle nog kräva mer politisk hederlighet än dessa herrar förmår att uppbringa.

Patrik Berg
Rättvisepartiet Socialisterna Uddevalla.

One Response to FP försöker undvika politiskt självmord

  1. rsgoteborg skriver:

    Suveränt, bra jobbat. RS in i fullmäktige 2010

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: