Demonstrera mot det rasistiska våldet!

UNMRs pressmeddelande:

Med anledning av nazistattackerna mot medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna och rasistiska Sverigedemokraternas framfart har vi beslutat att starta ett anti-rasistiskt nätverk, med namnet Uddevallas Nätverk Mot Rasism (UNMR).

Vi kommer att hålla en demonstration mot det nazistiska- och rasistiska våldet på fredag den 14 maj, kl. 17 på Kungstorget i Uddevalla.

Det är viktigt att visa att våldet från nazisterna inte accepteras, då det är ett försök att skrämma meningsmotståndare till tystnad. De är ett hot mot enskilda individer som inte tar emot deras propaganda, mot HBT-personer, mot invandrare och flyktingar och mot fackliga aktiva.

UNMR är också emot den högerpolitik som är grogrunden för rasism och splittringar mellan arbetare. UNMR kämpar mot rasistiskt- och nazistiskt våld, Sverigedemokraterna och den högerpolitik som ger dem luft under vingarna.

Vi uppmanar alla anti-rasister, kämpande arbetare och studenter att delta på demonstrationen på fredag, det är vår demokratiska rättighet och skyldighet att kämpa för ett rättvist och demokratiskt samhälle.

UNMR

Fredag 14 maj.

17.00.

Kungstorget.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: