Sd-rasister på besök.

I ett fåfängt försök att säkra röster inför valet höll rasistiska sverigedemokraterna ett ”informationsmöte” på skattefinansierade Bohusläns Museum i Uddevalla i lördags. SD har dock oerhört svårt att förankra sig någonstans i Bohuslän och i Uddevalla har deras fullmäktigeledamot inte dykt upp på sammanträden på nästan två år samtidigt som partiets sympatisörer attackerat och misshandlat socialister och antirasister.


Samtidigt som den kapitalistiska krisen inneburit enorma attacker på arbetare såväl i Uddevalla som i hela världen och kommunens nyliberala privatseringsfundamentalism sålt ut skolor till höger och vänster och samtidigt som S tillsammans med C och FP lagt ner stadens akutmottagning så försöker rasisterna fånga upp de minst medvetna i samhället som, med all rätt, känner sig svikna av de etablerade politiska partierna.

Men någon lokal förankring för partiet finns överhuvudtaget inte, istället har Uddevalla det senaste året upplevt ett uppsving av antirasistisk aktivitet som började med protesten mot SD:s torgmöte inför EU-valet förra året då 60 personer samlades i en antirasistisk demonstration och nu senast innebar uppstartandet av ett lokalt antirasistiskt nätverk, Uddevallas nätverk mot rasism, som i sin tur samlade 80 personer i en demonstration mot rasistiskt och nazistiskt våld tidigare i maj.

Rättvisepartiet Socialisterna, som ställer upp i valet till Uddevalla kommunfullmäktige, har varit initiativtagare till de antirasistiska kampanjerna och är de som till skillnad från de övriga partierna tar den antirasistiska kampen på allvar. Samtidigt som statistiska centralbyrån framhäver uddevalla som en stad med stor bostadssegregation så är de nya bostäder som byggs eller planeras att byggas nästan uteslutande bostadsrätter, som är helt otillgängliga om man tex är lågavlönad eller student. Och istället för att satsa på fler hyresrätter så vill de borgerliga politikerna istället omvandla hyresrätter i de mest invandrartäta områdena till ännu fler bostadsrätter, vilket snarare kommer driva iväg människor än skapa integration.

Det är också RS som varit det enda partiet som på allvar protesterat mot de nedskärningsbudgetar som båda blocken lagt fram lokalt och som  inneburit ännu fler urholkningar av välfärdssamhället och som på sikt skapar de förutsättningar som behövs för att rasister och nazister ska få ökat stöd och självsäkerhet.

Varje gång SD går framåt blir det farligare att vara invandrare, homosexuell, antirasist eller vad som helst som inte passar in i rasisternas världsbild. Så sent som för en månad sedan misshandlades medlemmar ur Rättvisepartiet Socialisterna som hämnd för den antirasistiska protesten ifjol. Det är därför oerhört viktigt att samla alla progressiva antirasister i gemensam kamp mot rasismen och mot det kapitalistiska systemet som skapar den.

RS kräver:

*Stoppa den växande diskrimineringen. Lika rättigheter till arbete och bostäder. Kommunal och statlig information och service tillgänglig på minoritetsspråk.
*Rösträtt för invandrare i alla val.
*Gemensam kamp, svenskar och invandrare, mot nedskärningarna och i försvar av jobben.
*Ingen plattform för nazister. Alla nazistiska demonstrationer, möten, konserter o dyl måste bemötas av
välorganiserade massaktioner för att stoppa dem. Inga nazister på våra gator.
*Uteslut nazister ur fackföreningar. Tilllåt inte nazister att verka i skolor, på arbetsplatser och i bostadsområden.
*Utrensning av rasister inom polis och militär

//RS Uddevalla

Artikel i Bohusläningen.

One Response to Sd-rasister på besök.

  1. […] Sd-rasister på besök i Uddevalla Sverigedemokraterna (SD) – ett rasistiskt högerparti […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: