Stoppa israels mord! 60 demonstrerade i Uddevalla.

Lördagen den 5:e juni samlades ungefär 60 personer på kungstorget i Uddevalla för att återigen demonstrera mot den israeliska statens mord på 9 fredsaktivister ombord på det turkiska fartyget Mavi Marmara som var en del av Ship to Gaza, en humanitär konvoj med syftet att bistå folket på Gazaremsan med mat, medicin, byggmaterial och andra förnödenheter.

Demonstrationen arrangerades av Rättvisepartiet Socialisterna och Kommunistiska partiet.

Patrik Berg från Rättvisepartiet Socialisterna talade om de lögner som israeliska myndigheter såväl som svenska borgerliga politiker använder sig av för att rättfärdiga attacken. Bland annat utmålades skyddsvästar och gasmasker på ett av de bordade fartygen som vapen. Han betonade också att svaret på konflikten måste vara en arbetarrörelse över gränserna, och att en tredje intefada behövs, men en som inte tar till kontraproduktiva medel som självmordsbombningar och raketattacker mot civila utan bygger på folkligt stöd under en demokratisk socialistisk ledning.

Kurt-Åke Karlsson sa att den israeliska staten borde åtalas för sjöröveri och mord, han sa också att den svenska regeringen borde agera hårt i frågan och han lyfte kravet på bojkott av israeliska produkter. Han nämnde också skillnaden mellan KP och RS i synen på Hamas, där kommunistiska partiet stödjer hamas rätt att styra i Gaza medan Rättvisepartiet Socialisterna istället lyfter behovet av en sekulär socialistisk rörelse.

Talade gjorde även en representant från Svensk-Kubanska föreningen och en ung palestinsk kvinna som berättade om hur vardagen såg ut i det krigsdrabbade landet.

Annonser

One Response to Stoppa israels mord! 60 demonstrerade i Uddevalla.

  1. rsgoteborg skriver:

    Bra kamrater, det är glädjande att läsa om den ökade aktiviteten, även när vi tvingas ut i protester på grund av tråkiga omständigheter.
    RS Uddevalla är verkligen på frammarsch.
    Vi ses på RS Göteborgs sommarläger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: