RS:are belönad asylkämpe

Ammar Khorshed, uppvuxen i Uddevalla och medlem i Rättvisepartiet Socialisterna tilldelas FARR:s pris för sitt arbete för flyktingar och asylsökande. Vi publicerar nedan FARR:s styrelses motivering.

FARR:s ungdomsstipendium 2009 – Ammar Khorshed
Ammar är sedan länge en outtröttlig och principfast medlem av Aktion mot Deportation, ett nationellt nätverk mot tvångsdeportationer, förvarstagande och andra kränkningar av de mänskliga rättigheterna. Oavsett vilken aktivitet som planeras är Ammar alltid väldigt noga med att lyfta fram konsekvenserna för de berörda asylsökande och problematisera våra metoder utifrån detta perspektiv. Han är därför högst värdefull i gruppen.

Ammar är spindeln i nätet för Irakiska Asylkommittén, en grupp asylsökande irakier som står under hot om avvisning och i samarbete med Asylgruppen i Malmö, Aktion mot Deportation och ett par SFI-lärare själva börjat organisera demonstrationer och andra former av protester.

Ammar är drivande i kommitténs verksamhet, med alltifrån att vara simultantolk på långa möten till att bära ljudutrustning och tala på demonstrationer. Han har ett genuint engagemang som märks och gör honom till en stor trygghet för de medlemmar av gruppen som riskerar avvisning. Ammar axlar denna roll på ett moget och ansvarstagande sätt.

Ammar drivs inte av någon jakt på prestige eller andra belöningar, men vi hoppas ändå att detta ska uppmuntra honom i hans fortsatta strävan mot rasism och för flyktingrätt.

FARR:s styrelse
Stockholm, 28 mars
2010

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: