Sjukvårdspartiet plagierar RS sjukvårdspolitik.

I dagens Bohusläningen publicerades en  debattartikel till synes skriven av Sjukvårdspartiet i Västra Götaland och signerad av partiordförande Orvar Martinsson och partisekreterare Els-Marie Ragnar. En snabb granskning visar dock att artikeln bär slående likheter till den debattartikel Rättvisepartiet Socialisterna fick publicerat i Bohusläningen och på vår hemsida redan i juli. Likheterna är så stora att de inte bara använt samma argument utan även kopierat av stora delar ord för ord.

Sveriges radio valde att uppmärksamma plagiatet i en artikel som går att läsa här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=3997763

Här kan man läsa vår debattartikel: https://rsuddevalla.files.wordpress.com/2010/07/20100708589.jpg och här är den längre artikeln som publicerats på vår hemsida: https://rsuddevalla.wordpress.com/2010/06/30/vardhyckleri-infor-valet/

För att rädda akuten på Uddevalla sjukhus krävs att man återigen går ut och protesterar så som man gjorde under våren 2007 när tusentals var ute i en demonstration för försvara rätten till bra arbetsförhållanden för personalen och bra vård. Personalen på Uddevalla sjukhus var redan tidigt ute och varnade för konsekvenserna av att lägga ner akutmottagningen i Uddevalla.

Men det krävs också att det finns ett politiskt alternativ som är beredda att kämpa tillsammans med vårdtagare och personal och som inte nöjer sig med att vara en proteströst i valet var fjärde år. Vi i Rättvisepartiet Socialisterna menar att man måste utveckla den kraft som massmobiliseringar till stöd för sjukhuset innebär till att även om så krävs inbegripa politiska strejker och andra politiska aktioner. I Göteborg deltog RS tillsammans med boende i stadsdelen Hammarkullen i att genom ockupation skjuta upp nedläggningen av den lokala vårdcentralen, något som visar att aktiv kamp kan besegra impopulära och odemokratiska beslut ovanifrån.

Rösta på Rättvisepartiet Socialisterna till kommun- och regionfullmäktige.

Patrik Berg
Fjärdenamn på Rättvisepartiet Socialisternas regionlista.

Annonser

One Response to Sjukvårdspartiet plagierar RS sjukvårdspolitik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: