Lyckad motdemonstration stoppade Sverigedemokraterna i Göteborg.

Idag stoppades Sverigedemokraterna i centrala Göteborg av en stor motdemonstration vilket Göteborgs Nätverk mot Rasism hade tagit initiativ till. Uppemot tusen Göteborgare var på plats för att visa SD vad de tycker om deras rasistisk politik.

– Det är viktigt att bemöta SD:s rasistiska lögner. Vi kommer inte att fysiskt stoppa deras möten men vi kommer att ha talkörer och en egen, högljudd, demonstration sade Kristofer Lundberg till GP

Redan kl. 12 hade det samlats flera hundra demonstranter på Kungsportsplatsen där Sverigedemokraterna skulle ha sitt torgmöte. Inget tal kunde hållas där av Björn Söder som har tidigare gått till attack mot homosexuella och invandrare, då hela torget fylldes med anitrasister som ropade ”inga nazister på vara gator” och blåste i visselpipor. Folkmassan följde efter när Sverigedemokraterna försökte ställa upp på en sidogata och fortsatt ropa ut sina talkörer. Efter en timme hade Sverigdemokraterna fått nog och bussades iväg av polisen till applåd av demonstranterna utan att kunna sprida sin hatpropoganda.

Motdemonstrationen var högljudd men fredlig och det var aldrig snack om några kravaller som media ville antyda. Turister, föräldrar med barnvagnar och förbipasserande anslöt sig till demonstrationen när de forstod vad som hände.

Göteborg har haft en stark anti-rasistisk rörelse tack vare Göteborgs Nätverk mot Rasism och idag konstaterar Sifo undersökningen i GP att det högerextrema partiet backar och förmodligen kommer att förlora sitt enda mandat i Göteborgs kommunfullmäktige, trots GP:s försök att måla dem som vågmästare.

GP artikel

GT artikel

SVT artikel och film

Aftonbladet

SvD artikel

DN artikel

Annonser

2 Responses to Lyckad motdemonstration stoppade Sverigedemokraterna i Göteborg.

  1. Niklas skriver:

    Ja väldigt lyckad – sd får säkert flera tusen fler röster från folk som ogillar övergrepp på mötesfriheten.

    • rsuddevalla skriver:

      Det finns inget som tyder på annat än att hela martyrkonceptet är en bluff. SD vinner inte väljare på sin självpåtagna offerroll, utan för att de ger vad som av vissa kan uppfattas som en lösning på problemen i dagens samhälle. Men som alltid är det samma unkna högerpopulism och rasism det handlar om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: