Stödet finns för en socialistisk politik – Nu fortsätter kampen mot rasism och högerpolitik.

Rättvisepartiet Socialisterna behöll sina kommunala mandat i Luleå och Haninge med ökat röstetal.

I Luleå fick RS nu 2180 röster, en ökning med 335 röster.
I Haninge ökade RS med 185 röster till 1416 röster.
I Göteborg har RS haft en bra valkampanj, partiet är mer känt än tidigare och har vuxit i medlemsantal. Antalet röster har dock inte redovisats ännu.

I Uddevalla valde 187 personer att visa sitt stöd för RS kamp mot rasism och högerpolitik genom att rösta på oss i kommunvalet. Det är första gången RS ställer upp i Uddevalla och begränsade resurser och begränsad kännedom om vårt parti gjorde tyvärr så att det inte räckte hela vägen fram för att få mandat i fullmäktige. Men under valkampanjen har vi ändå nått ut till tusentals människor som annars aldrig hade hört talas om oss, vi har värvat nya medlemmar och knutit viktiga kontakter.

Med fortsatt borgerligt styre och med rasistiska sverigedemokraternas intåg i riksdagen så är den politiska kampen idag viktigare än någonsin, och till skillnad från de övriga partierna så kommer Rättvisepartiet Socialisterna fortsätta kämpa under de fyra åren fram till nästa val. Igår deltog tiotusentals människor i spontana demonstrationer i protest mot att Sverige fått sitt första öppet främlingsfientliga parti i riksdagen, och när även de etablerade partierna börjar anpassa sin politik och retorik efter SD så är det oerhört viktigt att mobilisera även till ett bredare motstånd mot all den högerpolitik som skapar grogrunden till rasismen.

När högern konsoliderar sin makt och rasistiska idéer vinner gehör i parlamenten så kommer vi att gå mot ett kallare samhälle, där såväl det enskilda som det institutionalierade våldet mot invandrare, hbt-personer, antirasister och socialister kommer att öka. Men inga platser i riksdagen kan stå sig mot ett kompakt folkligt motstånd, och det motståndet börjar vi bygga idag.

Inte fyra år till utan strid. Gå med i Rättvisepartiet Socialisterna!

Annonser

One Response to Stödet finns för en socialistisk politik – Nu fortsätter kampen mot rasism och högerpolitik.

  1. Carlinge Wisberg skriver:

    Hej, såg på text-tv att ni gjorde bra ifrån ta det här resultatet som ett avstamp för att ytterligare flytta fram positionerna. Rom byggdes inte på en dag.

    Häls. Calle W.
    Finspång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: