Antirasistisk demonstration i Trollhättan

I Trollhättan hölls en demonstration som protest mot det rasistiska partiet Sverigedemokraternas intåg i riksdagen. Ett femtiotal antirasister deltog, bland annat från Rättvisepartiet Socialisterna.

Demonstrationen anordnades av det nystartade nätverket Trollhättan Mot Rasism, där bland annat SSU Trollhättan och SUF Trestad ingår. Tal hölls av Dalal el Forhk (SSU), Victor Shotton (SUF) och Patrik Berg, Rättvisepartiet Socialisterna.

Patrik visade på sverigedemokraternas koppling till rasism och nazism. Han berättade om hur SD-sympatisörer attackerade och misshandlade RS-medlemmar i samband med första maj i Uddevalla, hur sverigedemokrater gång efter gång ertappats med grova rasistiska och nazistiska uttalanden och med att skänka pengar till nazistiska organisationer.

Talet betonade också det viktiga i att inte se rasismen som något som uppstår ur tomma intet utan som en produkt av de nedskärningar och försämringar som den borgerliga politiken innebär. -”Det är därför kamp mot rasismen är kamp mot högerpolitik” något som möttes av högljudda applåder.

Sedan gick demonstrationen från Snäckan till Resecentrum där demonstrationen avslutades. Talkörer som ”Inga rasister på våra gator!” ”Svarta och vita tillsammans mot de rika!” och ”Den som flyr har inget val, Ingen människa är illegal!” hördes på Trollhättans gator.

Pga dåligt väder och att platsen var tvungen att ändras i sista stund så blev deltagarantalet inte lika högt som väntat, men detta visar ändå på att det finns ett aktivt antirasistiskt motstånd, inte bara i Trollhättan utan i hela trestads-området.

Medlemmarna från RS sålde tidningar och delade ut flygblad såväl under som efter demonstrationen, något som fick bra respons från de trollhättebor som tröttnat på rasism och nazism.

RS Uddevalla

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: