MP bekänner färg – blågrönt styre i Uddevalla.

”Miljöpartiet väljer alliansen i Uddevalla”.

Så lyder rubriken i en artikel i torsdagens bohusläningen efter miljöpartiets möte där partiet med ”en överraskande enighet” beslutade att inleda förhandlingar med den borgerliga alliansen. Trots att två av MPs fyra invalda fullmäktigeledamoter är tidigare vänsterpartister och stod på valsedeln som ”oberoende vänster”  så fäller partiet möjligheten för ett rödgrönt minoritetsstyre i kommunen. Valet motiveras med att de vill skapa en stabil politisk majoritet, och de väljer bland annat att kritisera socialdemokraterna för att dessa inte bjudit in centerpartiet till förhandlingar.

MPs högervridning lokalt blev tydlig redan under förra mandatperioden, när de under namnet Solidariskt Uddevalla bland annat stödde borgarnas nedskärningsbudget 2009, och partiets representanter har själva sagt att vänsterinflytandet har varit minimalt. Även i flera andra kommuner samarbetar MP med borgarna.

Trots detta kom beslutet som en överaskning för många väljare som trott att en röst på MP även skulle vara en röst på de rödgröna, och den stora frågan är hur detta missnöje kommer återspegla sig i valet 2014.

Oavsett om det skulle vara alliansstyre eller ”rödgrönt” dito i Uddevalla kommun så kvarstår behovet av ett kämpande socialistiskt alternativ. Rättvisepartiet Socialisterna kommer till skillnad från de övriga partierna i kommunen inte att gå under jorden i fyra år för att bara dyka upp inför nästa valrörelse. Med rasistiska sverigedemokraternas intåg i riksdagen och deras ökning i Uddevalla så är kampen mot rasism och högerpolitik viktigare idag än någonsin.

Inte fyra år till utan strid. Gå med i Rättvisepartiet Socialisterna idag!

Patrik Berg

Annonser

One Response to MP bekänner färg – blågrönt styre i Uddevalla.

  1. Carlinge Wisberg skriver:

    Ganska naturligt att de slår påsarna ihop med borgerligheten, mer naturligt för deras medlemskår än deltagandet i den rödgröna samlingen. Det mest sannolika till att de deltog där var att de trodde det skulle leda till ministerposter, nu är dom tillbaka till ruta ett. Detta pekar på vikten av att den idag utomparlamentariska vänstern förmår att rycka av dom masken och suga upp miljöfrågorna då även miljöfrågan är att betrakta som en klassfråga då lösningarna oftast står i strid med borgerliga värderingar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: