Göteborg: Protester mot SD

Idag demonstrerade närmare 500 personer mot Sverigedemokraterna i Göteborg.


Denna gång var det inte GNMR (Göteborgs Nätverk Mot Rasism) som organiserade demonstrationen men deltog ändå med ett socialistiskt block i demonstrationen som lyfte fram klassfrågorna som det i övrigt var en total avsaknad från av organisatörerna.

Mot rasism och högerpolitik borde vara den självklara parollen under en högerregering och med rasister i riksdagen. ” Inga gator inga torg åt rasister i Göteborg”, ”Svarta och vita tillsammans mot de rika”, ”Kamp mot stat och kapital, ingen mäniska är illegal” och ”Inget jävla rassetjafs arbetarklass mot överklass” sjöd talkörerna och däremellan kom paroller mot högerregeringen som ”Jalla jalla regering ska falla”.

Rättvisepartiet Socialisterna kommer fortsätta bygga den antirasistiska rörelsen och koppla denna samman med kampen mot nedskärningar och högerpolitik. Ett offentligt stormöte för hur kampen går vidare skulle vara ett första steg.

På demonstrationen såldes 36 Offensiv, 3 prenumerationer, knappar och annat material såldes för 1267 kronor och fyra ville gå med i Rättvisepartiet Socialisterna.

RS Göteborg

GP

Annonser

2 Responses to Göteborg: Protester mot SD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: