Manifestation för asylrätten

Igår hade Rättvisepartiet Socialisterna i Uddevalla en manifestation på Kungstorget. Dagen var utlyst som en nationell protestdag på årsdagen för USA:s invasion av Irak för återinförandet av asylrätten.

Henrik Nygren berättade i sitt tal om de rasistiska argument som politiker använder sig av för att rättfärdiga den brutala asylpolitik som förs och om situationen för flyktingar i Sverige. ”Personer som flytt hit för att överleva tvingas ofta bo i förvar och häkten där de är tvungna att dela rum med flera andra familjer eller kriminella.”

Klara Mäkitalo uppmärksammade hur EU-länder tjänar miljarder på vapenförsäljning till diktaturländer som bidrar till det förtryck som folken utsätts för, samtidigt som man stänger gränserna för de flyktingar som söker ett bättre liv.

Protestdagen var ett startskott för att bygga en ny rörelse för återinförandet av asylrätten. En rörelse som kan sätta press underifrån mot dagens omänskliga asylpolitik.

2 Responses to Manifestation för asylrätten

  1. […] 300 demonstrerade i Stockholm, 200 i Säffle. Demonstrationer hölls även i städer som Malmö, Uddevalla, Uppsala, Sundsvall, Boden, Mark med flera. Demonstrationerna hölls på årsdagen av USA:s […]

  2. […] Under heljen arrangerades demonstrationer på 8 andra orter: Göteborg, Stockholm, Säffle, Uddevalla, Sundsvall, Boden, Mark och Uppsala. Den gemensamma huvudparollen var ”Bekämpa de som tvingar […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: