Antirasistisk demonstration mot Jimmie Åkesson i Hällevadshom 3/5.

Den 3:e maj talade Jimmie Åkesson, ledare för det rasistiska partiet sverigedemokraterna, i Hällevadsholms folkets hus. På initiativ av bland annat Rättvisepartiet Socialisterna dök 20 socialister och antirasister från hela Bohuslän upp för att protestera mot rasismen.

Talkörer som ”Inga rasister på våra gator!” och ”Svarta och vita tillsammans mot de rika!” hördes högt under hela det 50 minuter långa mötet, och desto högre och starkare när Jimmie Åkesson anlände och for i hast i skydd av SÄPO och tonade bilrutor.

Medverkade gjorde folk från Rättvisepartiet Socialisterna, SSU, Vänsterpartiet samt oorganiserade ungdomar som ville sätta ner foten mot den växande rasismen. Patrik Berg från RS höll flera tal där det bland annat togs upp om hur en ökad tolerans gentemot SD leder till ökat stöd för mer öppet rasistiska och nazistiska grupper och om hur SD sprider myten om sig själva som ett antietablissemangsparti trots att de i riksdagen i 9 fall av 10 röstar med Alliansen. Talade gjorde också Shaniaz Hama Ali (SSU) och Oliver Eek.

”Jag vill göra en markering mot SD eftersom dom är främlingsfientliga. Jag är chockad över att de fått tillåtelse att hyra Folkets Hus.”

”Jag står här idag för SD inte ska stå oemotsagda. Det som gör mest ont i mitt röda hjärta är att de får tala i Folkets Hus.”

– Två av antirasisterna förklarar varför de valt att protestera.

När Jimmie Åkesson och SD höll torgmöte i Uddevalla under EU-valet 2009 möttes de av en massiv motdemonstration och inför valet 2010 ställde de in ett planerat torgmöte pga en ny motdemonstration som RS anordnade, något som visar på effekten och vikten av att alltid bemöta rasism och högerextremism. Nästa anhalt för rasisterna är Partille Kulturrum den 13 maj kl 19.

No pasaran!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: