Trollhättan: Nazistisk provokation mot Kristallnattens minne

Ungdom mot rasism och SSU arrangerade i Trollhättan en manifestation till minne av kristallnatten. Rättvisepartiet Socialisterna deltog också.

Precis innan manifestationen startat ställer sig ett tiotal svartklädda nazister med vita masker och en banderoll på samma torg med texten ”hedra mångkulturens offer” med andra ord ett hån för de som fick sätta livet till under 30-talet.
RS uppmanade då deltagarna i manifestationen att rikta protesten mot de nazisterna.

En representant från SSU svarar:
– Vi är här för att hedra offren under kristallnatten. De har lika rätt att vara här som oss.

RS svarade givetvis att hedra dem är att bekämpa nazismen här och att nazister har fortsatt mörda och förfölja sina motståndare och ligger bakom över 22 mord i sverige under en tjugo års period.

När en av nazisterna sade till en av de som stannat upp på platsen att dennes dag kommer, så besvarades det med en direkt konfrontativt svar från RS som samtidigt tog ett steg fram. Detta för att visa att antirasister inte står ensamma och låter sig provoceras och dels för att uppmärksamma förbipasserande om att den våldsamma nazistsekten stod på torget.

Detta fick en omedelbar respons från allmänheten och nazisterna lämnade snabbt torget. Detta visar vikten av att stoppa alla nazisternas möten och samlingar, annars får de ökat självförtroende och våldet på gatorna mot oliktänkande, invandrare och HBT-personer kommer då att öka.

Nazisterna som var på plats undertecknade sig som stoppasvenskfientligheten, den front av olika nazistorganisationer som svenskarnas parti, nationaldemokraterna och nordisk ungdom står bakom som bland annat planerar att marscera i Stockholm den 10 december.

Det är tydligt att det politiska etablissemanget varken kan eller hyser något intresse för ta kampen mot nazister och det rasistiska våldet, och att det är en uppgift för arbetare och unga att ta den striden mot rasister och nazister. Rättvisepartiet Socialisterna kämpar för nazistfria gator.
Att driva bort nazisterna från gator och torg handlar så klart om styrkeförhållanden, att ge sig in i ett äventyrligt slagsmål är inget självändamål.
Men genom att samla allmänheten kommer man att kunna mobilisera till att stoppa nazisterna var och när de de än dyker upp.

Rättvisepartiet Socialisterna Väst

Annonser

One Response to Trollhättan: Nazistisk provokation mot Kristallnattens minne

  1. […] Förutom i Göteborg demonstrerade RS Väst även i Uddevalla, Borås och Trollhättan. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: