SD Trollhättan upplöses

Sverigedemokraternas partiavdelning i Trollhättan är upplöst och de tre platser de fått i kommunvaler står tomma. Detta är ytterligare en kommun i Västra Götaland där SD haft stora problem.

Orsaken till att avdelningen upplöses är delvis frågan om makt och pengar. Det är ett återkommande problem inom det rasistiska karriärspartiet. Senast var det Boråsavdelningen som splittrades på grund av pengar och inflytande.
Men orsaken till de inre stridigheterna ligger också i den politiska situationen där SD har svårt att gå fram, detta skapar en frustration hos dess representanter. Detta kombinerat med den framväxande antirasistiska rörelsen sätter press på de rasistiska företrädarna.

Att få vill vara aktiva i det sjunkande skeppet tack vare den antirasistiska rörelsen är positivt och visar återigen att kamp lönar sig.
Att i hemlighet rösta på SD är en sak men att öppet representera partiet eller vara aktiv i det rasistiskt partiet är svårare med tanke på de starka antirasistiska stämningarna i samhället och den press det sätter på personen.

Göran Kummel tidigare SD säger själv i en radiointervju att medlemmar inte kommer på möten och ingen vill vara aktiv i Sverigedemokraterna.

Men toppstyrningen är det som SD Trollhättan har som sin förklaring till upplösningen.

– Om man ser på organisationen i Stockholm ser man att där sitter ett kompisgäng och styr, säger Göran Kummel, tidigare ordförande i SD Trollhättan till Sveriges Radio.

Sverigedemokraterna fick i förra valet omkring 5 procent i Trollhättan det motsvarar drygt 1700 röster.
Men det blev en kort smekmånad för partiet. Kort efter valframgången har partiet kantats av interna strider, maktkamp och avhopp. Senast i januari uppmärksammade Rättvisepartiet Socialisterna att SD Trollhättans toppnamn, den ökända nazisten Thomas Karlsen hoppat av partiet och gått med i Nationaldemokraterna, en organisation han strax därefter lämnade. Han ville inte pekas ut som rasist och nazist som han då sa.

Sverigedemokraterna som direkt efter valet gick på grund har nu varit skeppsbruten länge och slutligen har skutan sjunkit. Förhoppningsvis drunknade besättningen.
Kvar är tre tomma stolar i kommunfullmäktige och partisekreterare Björn Söder tvingas i media medge förlusten.
Men för antirasister är detta glädjande. Rättvisepartiet Socialisterna glädjs åt nyheten att SD nu lagt ned i Trollhättan.

RS kommer dock ändå att fortsätta bekämpa SD och dess politiker i hela Västra Götaland. Ingen plattform åt rasister.

RS Västra Götaland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: