Nazister bakom mordet i Vallentuna

Hotet från nazisterna visar sig på nytt efter mordet i Vallentuna. Tre nazister från våldsorganisationen SMR-Svenska Motståndsrörelsen misstänks för det brutala mordet på Joakim Karlsson i enligt TV3 Efterlyst.

Det var den 21 september som Joakim Karlsson knivhöggs brutalt. Joakims kropp föll ihop till maken, där fortsatte de numerärt överlägsna gärningsmännen sina sparkar, slag och knivhugg. Övervakningskameror visar hur de tre nazisterna väntar in Joakim och överfaller honom. Efter att ha knivhuggit och misshandlat honom avslutar de misshandeln genom att stampa på han huvud och livlösa kropp. Joakims liv gick inte att rädda, han avled senare på sjukhus och blev ytterligare ett offer av det nazistiska våldet.

Mordet sätter återigen ljuset på vilket hot som nazisterna utgör. De tre män som misstänkta för mordet är sedan lång tid tillbaka hemmahörande i nazistiska kretsar trots sin låga ålder. Två sitter redan häktade Philip Olsson 18 år och Karl Åhs Värme 17 år. En 21 årig man Simon Arnamo är fortfarande på fri fot. Det är alla hemmahörande i SMR.

Svenska motståndsrörelsen skriver på sin hemsida ”Den efterlyste 21-åringen är aktivist i Svenska motståndsrörelsen. Han har haft ett mycket gott rykte inom organisationen och är känd för att alltid ställa upp och hjälpa till och att aldrig vika vid konfrontationer.” Vidare medger de att de två yngre ”deltagit i organisationens aktiviteter”. De två häktade männen är redan misstänkta för en rad andra våldsdåd och hade vid gripandet flygblad från Svenska motståndsrörelsen på sig.

I letandet har polisen gjort besök hos ledande nazister i såväl Svenska Motståndsrörelsen som Svenskarnas parti. Bland nazister tas mördarna i försvar. Den välkände nazisten Mikael Skillt, tidigare medlem i SMR numera aktivist i Svenskarnas parti skriver.

”…att skrika om våld och grina för att någon skitunge fått smaka bladet är det nog inte läge för” och ”För övrigt så är två av grabbarna som är misstänkta för det här toppenkillar oavsett om de satt bladet i den här gossen eller inte. Lär inte vara den första och inte sista människan som dör för att saker och ting barkat” vidare menar han ”oavsett så tycker jag mycket bra om de två som hängs ut som misstänkta och den åsikten behåller jag oavsett domslut” om de övrig anklagelserna om knivöverfall på en buss säger han ”Om några känsliga svartskallar börjar gråta för att högerarmen är i fel vinkel så är det deras problem och inte ett brott som jag skulle fästa någon vikt vid”.

Den efterlyste Simon Arnamo har tidigare deltagit i attacker riktade mot Rättvisepartiet Socialisterna, polisen beslagtog då bland annat kniv och tårgas. Han har vid flera tillfällen dömts för brott mot knivlagen. SMR är kända för sina våldsamma attacker och att medlemmar uppmanas att bära kniv i samband med politisk aktivism. Nyligen släpptes Niklas Frost SMR-medlemmen som suttit 7 år i fängelse efter att ha knivhuggit en antirasist bakifrån med kniv i nacken. En snabb genomgång av SMR:s medlemsled visar en tungt brottsbelastad organisation.

I SMR:s interna utbildningsmaterial står att läsa: ”Koncentrera dig på att övervinna din rädsla, så att du blir först med våldsanvändningen och använder våldet fullt ut. Slå först och slå med full kraft… Gå på hårt och fortsätt bruka våld mot din motståndare tills du är säker på att han är oskadliggjord.”

Expo har gått igenom ett antal av domarna mot aktivister i Svenska motståndsrörelsen. Bara de senaste två åren har tio personer dömts för vapenbrott. Aktivisterna har inte sällan dömts i samband med våldsbrott.

Vid Expo:s granskning av SMRs medlemmar visade det sig att av 95 kartlagda personer hade 20 personer dömts för sammanlagt 43 våldsbrott. Tio personer hade dömts för 24 olika former av vapenbrott. 13 av dessa rörde brott mot knivlagen.

Knivbrott och våldsdåd är vanligt inom SMR och är inte något som bara uppmanas till utan snarare krävs av organisationens medlemmar.
SMR är små och isolerade men inte ofarliga vilket det senaste mordet visar.

I takt med att den tungt kriminella nazistiska våldssekten tappar medlemmar i interna maktstrider och kriser, som ett resultat av det stora antifascistiska motståndet de möter, så blir dess våld allt grövre mot enskilda antirasister, invandrare och socialister. De använder våldet som metod för att försöker vinna över medlemmar från andra nazistiska organisationer genom att visa sig vara de mest hårdföra.

Viktiga lärdomar finns att dra av det antirasistiska motståndet runt om i landet inte minst i Göteborg som tidigare varit hårt drabbat av nazisternas våld. En beslutsam kamp att sätta stopp för nazisternas samlingar, möten och aktiviteter har stoppat dem. Genom massiva blockader och protester har nazisterna inte lyckat organisera sig och den antirasistiska rörelsen lyckats hålla staden fri från nazister vilket stoppat våldet. I borgarpressen har Rättvisepartiet Socialisterna kritiserats gång på gång för sitt antirasistiska arbete som stoppat nazisterna. Vi har varnat för att om nazisterna inte stoppas är det bara en tidsfråga innan fler får sätta livet till. Vi varnade för att deras ökade självförtroende efter deras manifestationer i Bollnäs skulle leda till ökat våld. Idag ser vi det blodiga resultatet av att SMR och andra tillåts att verka. De som nu sitter häktade för mordet fanns bland dem som ostört fick sprida sitt hat i Bollnäs, då talade de, nu agerade de och Joakim fick betala med sitt liv.

Rättvisepartiet Socialisterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: