Venezuela: Ett land i sorg, Hugo Chavez är död

20130306-003055.jpg

Venezuelas vicepresident Nicolás Maduro har bekräftat uppgifterna att president Hugo Chávez är död.
Han avled efter en två år lång strid mot cancern.
Chávez blev 58 år gammal.

Vicepresidenten ansikte fylldes i tårar då han lämnade beskedet till befolkningen.
– Vi måste samlas nu mer än någonsin, sa han enligt CNN.

Hugo Chavez har dött, kampen fortsätter. Det venezuelanska folket står inför en tung prövoperiod. Den gamla eliten, kapitalisterna, oligarkin och imperialismen kommer försöka intevinera och ta makten tillbaka. Många fattiga och arbetare såg revolutionen förkroppsligas i Chaves men nu måste de själva förkroppsliga den. Avansera framåt, mot socialismen.

Såväl den svenska som internationella borgarpressen har inte varit sen att fira och har redan inrett sitt smutskastningskrig mot Venezuela, mot Chavez och mot socialismen.
För socialister och den internationella arbetarrörelsen står nu slaget om historien. Borgarpressen kommer pumpa ut lögner om den revolutionära processen. Vårt stöd till det venezuelanska folket är vårt stöd för en fördjupad revolution för demokratisk socialism och folkmakt.

Kristofer Lundberg

Rättvisepartiet Socialisternas systerorganisation i Venezuela skriver på sin hemsida:

Idag kl 4.25 pm, har kamrat Hugo Chavez avlidit. Ledare för den Bolivarianska processen och föregångare till idén om socialismen av 21:a århundradet.
Socialismo Revolutionario och Committee for à Workers International beklagar djupt nyheten om kamrat Chavez död trots de skillnader vi har haft i synen på bygget av socialismen.
Vi står i solidaritet med alla fattiga och exploaterade människor och arbetarklassen som givit sitt hopp till Chavez och hans politiska handlingar.
Idag mer än någonsin kamrater, måste vi fördubbla våra ansträngningar för att fördjupa processen och definitivt kämpa för revolutionär och demokratisk socialism
.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: