Första Maj i Uddevalla med Rättvisepartiet Socialisterna!

På lördag kommer Rättvisepartiet Socialisterna för första gången hålla en första maj-samling i Uddevalla.

Staden har de senaste åren kommit att beskrivas som en nyliberal experimentverkstad, där högern genomfört en privatiseringsvåg som saknat motstycke i övriga landet. Sedan kommunpolitikernas beslut 2007 att lägga ut stora delar av den kommunala verksamheten på entrepenad är nästan hälften av alla förskolor i Uddevalla privata. Liknande utförsäljningar har skett inom äldreomsorgen, med nedskärningar och försämrad arbetstid som följd.

Inte heller verksamhet som varit kvar i kommunal regi har undgått besparingskrav och försämringar. 2009 beslutade politikerna att lägga ner Dalabergs demensboende och att införa ett sparkrav på skolan som bland annat inneburit vikariestopp och försämringar av skolmaten (Uddevalla kommun ligger i sveriges absoluta botten när det gäller tillåtna råvarukostnader för skolmaten)

Det största sveket mot kommuninvånarna är dock nedläggningen av akutsjukvården. Trots enorma protester och trots att alla partier lovade inför valet att akutsjukvården skulle stanna i Uddevalla så avvecklade man den enda akutmottagningen som betjänade hela norra bohuslän.

Det står tydligt att det i det kommande valet bara kommer att finnas ett politiskt alternativ som motsätter sig fortsätta försämringar och attacker på vård, skola och omsorg. Socialdemokraterna och vänsterpartiet har tydligt visat att de inte står för någon annan sorts politik än den från högeralliansen. När högern klubbade igenom sitt stora nedskärningspaket hösten 2009 så skiljde sig S+V-budgeten med bara några få miljoner. Beslutet att lägga ned akuten togs av socialdemokrater i regionfullmäktige, samma personer som för några månader sedan beslutade att ge sig själva enorma löneökningar.

Därför ställer Rättvisepartiet Socialisterna upp i valet, och därför kommer vi samlas på första maj. För att presentera våran politik och våra kandidater, och för att föra fram en radikal socialistisk politik som sedan länge är bortglömd av de ”röda” riksdagspartierna.

Vi samlas i Hasselbacken 12.00 och strax efteråt börjar talen. Bokbord kommer finnas på plats där man kan köpa tidningar, böcker, pins m.m.

Parollen kommer vara ”Vi vägrar betala kapitalismens kris”

För frågor ring 076-0473599 eller maila rs.uddevalla@socialisterna.org

Gå med i Socialistiskt Första Maj på facebook.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: