Låt Misha stanna i Sverige

Kvällen den 19 december samlades runt 150 personer på Kungstorget i Uddevalla för att demonstrera till stöd för Misha Smyslov som fått beskedet att bli utvisad.

Första talare av sammanlagt fem var Krister Kronlid (S) som talade i egenskap av representant för Kommittén för Mänskliga Rättigheter. Kronlid talade om Mishas situation samt menade att dagens asylpolitik är genomrutten. Kronlid pekade på hur detta beslut är felaktigt då Misha kom till Sverige som barn och enligt lag ska alla beslut som berör barnet tas i linje för barnets bästa.

Nästa upp var Mishas vänner Anton och Josef. De talade om hur mycket Misha betyder för dom som vän, att Misha är en social person som alltid ställer upp för andra och deltar även i föreningsarbete. Beskedet om utvisningen har påverkat Anton och Josef väldigt starkt känslomässigt och att ställa upp för Misha har varit självklart från början.

Härnäst talade Edgardo Varas, medlem i Mishas kontaktfamilj, om att en förändring behövs av Migrationsverkets regler. Följt av Jarl Stjern från Trestads ungsyndikalister som menade att Migrationsverket inte ser människan bakom deras beslut. För Migrationsverket är människans värde reducerat till siffror på ett papper.

Sista talare var Oliver Eek (V) som menade att migrationspolitiken inte bara är omänsklig utan även människofientlig. Ett system där autistiska barn, dementa pensionärer, barnfamiljer och människor som är livshotade i hemlandet behandlas värre än brottslingar i Sverige. Alliansregeringen stödjer krig och exporterar vapen till diktaturer samtidigt som flyktingar från dessa krig behandlas på ett sätt som får Sverigedemokraterna att jubla.

Besökare uppmanades att kontakta Migrationsverket för att protestera samt att lämna bidrag i en bössa till Ingen människa är illegal. Demonstrationen generellt var bra och gav en god stämning.

Vi i Rättvisepartiet Socialisterna menar dock att den goda stämningen med största sannolikhet var det enda som kom ur denna demonstration. Ett svar behövs på vad som är nästa steg efter demonstrationen. Arga brev till Migrationsverket och pengainsamling är visserligen bra i sig men erbjuder inget helhetssvar. Kommer detta resultera i att fler ur arbetarklassen ansluter sig till den aktiva klasskampen, som t.ex att deltaga i nästa blockad? Det kan bli blockaden som handlar om Misha.

Även om demonstrationen skulle vara partipolitiskt obunden hölls det inte av Vänsterpartiet. Samtidigt var Rättvisepartiet Socialisterna förhindrade att hålla Offensivförsäljning ens strax innan demonstrationen skulle börja. En marxistisk tradition som arbetarklassen bokstavligen fått blöda för att ha rätt till. Tydligen gäller inte partipolitisk obundenheten vissa partier.

RS Uddevalla

One Response to Låt Misha stanna i Sverige

  1. Roger Olsson skriver:

    Han hälsar och tackar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: